Livets Vann på flyttefot.

Vi flytter våre møter til Betania Stathelle sitt bygg!Siden 1996 har Livets Vann hatt sine møter på Bamble Videregående skole. Det har vært en flott tid. Etter at vi solgte kirkebygget vi bygde i 1987 til Pinsemenigheten Betania i 1994, leide vi i en tid møtelokale av Betania. Fra 1996 åpnet det seg en mulighet til å leie lokaler på Bamble Videregående skole. For oss i menigheten var det tre utrolig viktige symbolikker i sammenheng med dette.

For det første var det «Videregående». Dette betød for oss at tiden var inne for å gå videre på vår vandring. Etter to store utfordringer i menigheten, først en splittelse i overgangen 1989-1990 og så salg av kirkebygg, så kan man fort slite med hva folk i lokal miljøet forbinder med menigheten. Troverdighet og omdømme får virkelig prøvd seg i slike tider. For oss ble derfor Videregående en ny start og en mulighet til å vise at vi var bedre enn våre utfordringer. Det var viktig for oss og vi føler at vi har fått til det på en god måte.

For det andre flyttet vi inn på en skole noe som passet oss som hånd i hanske. Vi tror nemlig at en menighet er et læringssted hvor man vokser og utvikler seg. Man vokser ved undervisningen og ved at jern sliper jern i felleskapet med andre i menigheten. Ved at man får tjene ut fra de nådegaver man har. Så til slutt er det også en stor grad av vekst i vår karakter ved at man tar ansvar og gjør ting som ikke alltid er like morsomt, men som er nødvendig for at en menighet skal fungere.

For det tredje innebar flyttingen at vi nå var ute på markedsplassen eller sagt på en annen måte, der hvor folk er. Menighetsbygg er jo ikke stedet hvor folk flest frekventerer for ofte. Den Norske kirke har nok noen flere mennesker som streifer innom til dåp, konfirmasjon osv, men det er Fri menighetene stort sett «forskånet» fra. Vi må kjempe en kamp for å overbevise folk til å komme på møter. Når vi nå havnet i en situasjon hvor vi skulle flytte ut av et kirkebygg og til et offentlig sted var gleden overstrømmende. Vi retter en stor takk til Bamble Videregående skole for godt samarbeid gjennom mange år.

Nå er tiden kommet for nye steg. Grunnen er ganske enkelt at Bamble kommune har gjort tidenes investering og skal bygge ny Ungdomsskole, bygge svømmehall og ny idrettshall. Dette går så videre i en omfattende ombygging av Bamble Videregående skole. Alt dette skjer i det området hvor vi i dag har våre møter og gjør at vi må finne oss et bedre egnet sted. Det nye stedet for våre møter er intet ringere enn Pinsemenigheten Betania sine lokaler. Jepp, vi er tilbake i bygget vi forlot i 1996.

Betyr dette at vi skal slå oss sammen med Betania. Nei, det er ingen planer om det. Vi har en leie avtale med Betania og kommer til å ha våre møter i kafé området samt noen fellesmøter. Det blir derfor to menigheter under samme tak. Slår man menigheter sammen blir regnestykket 1 + 1 = 1, det er ingen fremgang i det. Vi har heller et håp om at 1 + 1 = 2. Det vil si at vi ønsker å se mer i detalj på hvordan enhet kan uttrykkes. Hvordan kan to menigheter ha nytte av hverandre og styrke hverandre. Dette kan være et prøve prosjekt for hvordan man kan jobbe med enhet utover det å ha fellesmøte.

Vi ser frem til denne muligheten til å komme nærmere Pinsemenigheten Betania og Saron i den tiden som ligger fremfor oss. Vær med å be for denne tiden som ligger foran oss slik at vi ikke snubler i formaliteter og logistikk, men at vi kan få det beste ut av denne nye utviklingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.