Verdens lys

Bente Bordier

Bente Bordier

Guds herlighet:
Den natten da Jesus ble født sang englene om «fred på jorden» mens nattemørket et kort øyeblikk måtte vike for lyset. Himmelens kongesønn ble sendt til jorden, og hans Far sendte ikke sin Sønn til et rike som han lå i krig med. Jordens konger gjør heller ikke det. Det ble ikke fred på jorden i den forstand at menneskene holdt fred med hverandre. Den dagen ligger enda foran oss, men Gud proklamerte at Han hadde sluttet fred med jorden.

Jesus sa at vi er jordens lys. Vi synger «dette lille lyset mitt, det skal skinne klart», men innerst inne så tenker nok mange at «det lille lyset mitt er ikke mye verdt». Hver enkelt lys er ikke særlig stort, men vi er mange. I dag lever det flere kristne på jorden enn i kristendommens to tusen år til sammen. Lyset brer seg på mørkets bekostning.

Lyset overvinner mørket
Dersom du går inn i et mørkt rom og tenner et lys, så vil lyset tiltrekke seg all oppmerksomhet og mørket bli trengt ut i krokene. Du kan ikke gjøre det motsatte. Du kan ikke «tenne» mørket i et lyst rom. Skal det bli mørkt i rommet må lyset fjernes. Husker du diamantene og juvelene som Satan var kledd i? De som skulle gjenspeile Guds herlighet. Jeg tror at han stadig har dem og når vi tenner våre små lys, så kan han ikke annet enn å reflektere dem. Det er derfor mørket ikke kan overvinne lyset. Han hater det og gjør alt han kan for å få oss til å tro at vårt lys ikke er noe verdt.Lys i advent Sett ditt lys i din krone og la det skinne for alle i huset!

Jesus er verdens lys. Det er Han som er julens viktigste person. Han kom som en gave til hvert enkelt menneske og Han er en Gud det går an å tale med. Han har levd som en vanlig fattig gutt, til og med født under litt tvilsomme omstendigheter. Han vet hvordan du og jeg har det og han har nye krefter å gi.

Ta deg tid til Ham midt i julestria, så får du den riktige stemningen. Men uti januar når nisser og all annen pynt blir pakket vekk, så la Jesus få være framme, Han har noe å gi deg også resten av året.

Bente Bordier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.