Tåkemorgen ved Kilevannet

Klokka halv sju ringer klokka på nattbordet. Opp av senga. Ei brødskive og et par kopper kaffe må til før jeg våkner. Denne morgenen er jeg på jakt etter tåka og lyset som morgensola lager.

En pram

En pram

På jakt etter tåke
Tenkte å ta en tur til Voldsfjorden. Der pleier det å være tåkefullt. Når jeg kommer dit er det lite tåke, men det sitter en skarv på et skjær. Den blir foreviget med røde farger i sjøen rundt. Vel, da går turen videre til Kilevannet. Da jeg nærmer meg kommer tåka sigende. Dette ser bra ut. Men det gjelder å finne en god plass for å få sola imot og det er ikke så lett når solbanen er anderledes nå enn på sommeren.

Takrør speiler seg i vannet

Takrør speiler seg i vannet

Morgenstemning
Kjører ned en liten avstikker til vannet. Ser bra ut her. Flere båter ligger fortøyd og ute i vannet står det takkrør og speiler seg. Setter meg ned for å nyte stemningen. En varm kopp kaffe gjør godt. Det er kjølig og lua må på. Nå gjelder det å se motivene. Begynner å ta bilder i alle retninger og skifter objektiv ettersom bildet skal være. En skarv flyr forbi og jeg hører noen kanadagjess ute av syne. Kanskje de tar en flytur forbi?

Snart begynner morgensola og belyse tåka og det blir et flott lysshov. Varme og kalde farger smelter i hverandre og lager spennende motiver. Det ble ikke noen gjess i flukt, men mye annet fint. Spesielt takrørene i vannet. Nede ved vannet står det ei lita bjerk og gir en fin forgrunn.

 
Når jeg er ferdig med å ta bilder her drar jeg til en ny plass. Spennende der også. En liten kvinand ligger ute på det stille vannet i det store perspektivet. Liten i det store. Morgenen avsluttes her. Morgenstund har gull i munn.

En liten kvinand i det store landskapet

En liten kvinand i det store landskapet

Leif Rustand

 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.