Sommerfugler og nytt liv

Ut kommer en vidunderlig vakker sommerfugl!Våren nærmer seg. Vi kjenner sola som varmer, ser snøen som smelter, og klær og sko byttes ut til noe lettere.  Det blir godt og fritt å bevege seg.

Sommerfugler lever på en måte to forskjellige liv på jorda.  Først som larve, da krabber den rundt og spiser alt den kommer over og er helt umettelig kan det se ut som.  Alt som er fristende og godt vil den spise.  Kan være at den får litt vondt i magen av og til.  Den blir stor og tung, og beveger seg ikke så lett lengre. Til slutt ligger den helt stille. Er den død?
Plutselig skjer det noe merkelig; dyret beveger seg, og kler av seg vinterfrakken! Ut kommer en vidunderlig vakker sommerfugl!  Den gamle, hårete vinterfrakken blir liggende.
Sommerfuglen flyr høyt og fritt. Den er til glede for alle som ser den.

Slik er det med oss som ønsker å følge Jesus også: hvis vi ikke blir født på ny, eller tar av oss den gamle «vinterfrakken» kan vi ikke bli kristne.  Når vi sier ja til Jesus, at Han kan få bo i vårt hjerte, og at vi ønsker å følge Ham, kan vi få legge av oss alt som tynger.  Han sier:» kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, og Jeg skal gi dere hvile».  -Dersom vi gjør det, blir vår ånd født på ny, og vi får et nytt liv, akkurat som sommerfuglen.  Det vil åpne seg nye og fargerike landskap i livene våre. og vi får legge av oss «vinterfrakkene», eller det som tynger oss ned.  Gud vil at vi skal være frie, fargerike og glade mennesker.

Forvandlet og fri
Neste gang du ser en sommerfugl, tenk på hva Jesus har gjort for deg.  Han har gjort det mulig at du kan bli forvandlet og fri, og slippe å streve og kravle som en larve på bakken.  Du kan leve et forvandlet, nytt og fargerikt liv med Jesus! Det eneste som du trenger å gjøre, er å ta en beslutning om å si ja. Si ja til Guds gave. Si ja til Jesus. Si ja til at alt det gamle, det som var tungt og trist får bli liggende. Si ja til en ny start, et helt nytt og fargerikt liv. Si ja til en forvandling i ditt sinn og dine tanker!

Grete Kværneng

One Comment On “Sommerfugler og nytt liv”

  1. leif rustand

    Så fint skrevet Grethe,flott illustrert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.