Påsken 2020

Påsken 2020 er på mange måter annerledes enn tidligere påsker, men en ting er uforandret – budskapet i påske fortellingen. Jeg ønsker derfor å løfte den frem på en måte jeg ikke har kunnet gjort tidligere. Menigheter i vårt land har jo skåret ned møte hyppigheten til et minimum da folket skal på ferie. Vi unner folk ferie, det er sikkert vel fortjent. Likevel lurer jeg ofte på hva er det som egentlig restituerer oss? Hva gir energi tilbake i livet? I dag idealiseres påskefjellet. Skli innover vidda på silkeføre med gnistrende solskinn eller turer i ny preparerte bakker og påskekosen på kvelden med god mat og påskegodt. Det er ingen tvil, dette er både nydelig og avstressende. Jeg er likevel av den oppfatning at dette bare er noe av bildet. Ikke misforstå meg, jeg elsker det som akkurat er beskrevet, men jeg har noe som er dypere og gir enda mer energi til hverdagen.

Jeg følger Jesus gjennom påsken. Fra palmesøndagen og videre hver dag gjennom hele påsken. Dette er den viktigste uken i Jesu liv og vi har lett for å hoppe over de mellomliggende dagene og fokusere på søndagene og noen gang på langfredag. Hele Jesu liv var en eneste lang frelses oppgave, alle hans dager og taler er av stor viktighet, men påsken er selve kjernen i det Han ville formidle.

Nå som vi har Livets Vann TV og lager opptak kan vi for en gangs skyld legge noe ut hver eneste dag som vil sette fokus på hva Jesus gjorde hver eneste dag i påsken. Det er ikke en utfyllende bibeltime, men ca 15 minutter for å sette deg i gang og få tankene på det Jesus har gjort for oss.

Jeg tror nemlig at dette er selve kjernen til å få tilbake livsmot og kraft for hverdagen. Påskekosen fyller vårt legemlige og til dels det sjelelige behov, men gir ingenting til ditt åndelige liv. Det er vårt åndelige liv som er selve drivkraften til å ta fatt på de store oppgavene i livet. Det er når jeg fyller meg med alt det Gud har gjort for oss gjennom sin Sønn og hvordan dette har forvandlet min syndige sjel til å bli et menneske til Guds arbeid at jeg får livsmot, mening og styrke.

Hver dag i påsken slipper vi en ny episode ved 9 tiden på morgenen slik at du kan ta dette med deg i tankene gjennom dagen. Søndagene blir det kl.17:00, da er det «live» sending. Fra mandagen er det opptak som slippes hver dag. Etter påske blir alt tilgjengelig på våre web sider og du kan gå tilbake og høre det du ønsker når det passer deg.

Du, ha en velsignet påske da.

Erik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.