På orreleik med Bjarte Hyttan

Vi fikk låne ei hytte denne gangen. Før vi kom dit satte vi opp teltene på myra og kjørte opp til hytta for en god middag. Det var kaldere inne enn ute og vi måtte sprengfyre i to vedovner. Så kom varmen og kosen!

Vi bestemte oss for å legge oss tidlig, allerede ved halv ni om kvelden. Skulle jo opp klokka tre jo. Bjarte satte opp to vekkerklokker hos meg og en hos seg sjølv. Da var det bare å krype til køys. Ole lukkøye kom ved ti tida og slapp taket ved to tida. Bevares det var tidlig. Satte meg på stolen og koste meg med en kopp kaffe. Tenkte å vekke Bjarte litt over halv tre. Håpet det gikk greit. Avtalen var jo klokka tre.

Allerede ved halv fire satt vi i telta. Måtte jo ikke skremme orrhanen. Bjarte hadde lagt seg på ei steinflate. Jeg satt midt i våte myra. Satset på motlys. Halv fire kom det første sjoet og snart landet det åtte orrer på myra.

Åtte orrer lander på myra

Åtte orrer lander på myra

Det var helt mørkt og vi satt og nøt stemningen! Gryspillet er jo egentlig det mest stemningsfulle med dansende hvite haletipper i mørket.
Når det lysnet kom det fire orrhøner og hanene overspilte seg selv. Kamerane klikket i et sett! Ble masse bilder denne morgenen. Håpet på tidlig morgensol, men på på grunn av skyer kom den frem en time senere og skinte på vakre orrefjær.

Frøs godt på bena, så når spillet var over var det godt å strekke frosne og støle bein.

En vellykket tur etter min mening!

Leif Rustand

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.