Ord for Livets Vann

Livets Vann for 2021.
De fleste av oss blir berørt, opprørt og muligens en smule bekymret når vi ser på 2020 som vi akkurat forlot og det vi drar med oss derifra inn i det nye året. 2020 kan på mange måter virke året vi bare kansellerer. Vi som har Jesus i sentrum, behøver ikke miste motet eller fylles med frykt.
Vårt Ord for året er; «Bringe mer av Jesus til våre omgivelser». Vi tror at vi allerede bringer Jesus der vi er, men ønsket er at vi kan bringe enda mere dette året. Spørsmålet er hva som vil hindre oss og hvordan man håndterer det. For å hjelpe oss skal vi se på tre konkrete situasjoner.
Jakob, 1Mos 28:10-22, legg merke til v. 16. Gud er her – jeg visste det ikke. Her er himmelens port. Det første vi tar med oss er å ikke dømme om hvor Gud arbeider ut fra det vi ser. Jakob så bare en haug med ufruktbare steiner. Nettopp dette stedet var der Gud var og ikke bare det, dette vare en port til himmelen. For å ikke glemme dette bygger Jakob et minnealter av steinene. Hva er dine minnesteiner om det Gud gjør? La oss be Herren åpne våre øyne som Jakob’s øyne så vi ser hvor englene går opp og ned for betjene oss.
Jesus, Joh 5:19, viser til en annen dimensjon. Han sier at han er handlings lammet i seg selv. Hvem har ikke følt på det. Jeg kan ikke gjøre noe her. Det blir bare forsterket når vi vet at Jesus er Guds sønn og har en fortid i det himmelske der han hadde all makt, men nå står han i vår verden og kan ikke gjøre noe av seg selv. Løsningen var å Se hva Faderen gjør. Det Faderen gjør, det gjør også jeg. Hva holder Gud på med i dine omgivelser? Vi må løfte blikket ut av omstendigheter og se på Faderens virke. Når vi jobber sammen med Ham er alt mulig.
Jeg, Rom 12:2, handler om å fornye vårt sinn. Ofte når man tenker på å fornye sitt sinn er det i relasjon til synd. Det er bare den ene siden av saken. Fornyelsen av vårt sinn handler om å tenke i tråd med Guds tanker. Guds tanker er høyere enn våre tanker og det må være vårt fokus. Guds tanker løfter oss over frykt, Jes 41:9b-10, «se deg ikke engstelig (rådvill i noen oversettelser) om, Jeg er din Gud. Eller Mika 5:1 som peker på tilkortkommenhet i forhold til størrelse. Det er akkurat som Gideon som hadde for mage i sin hær. Herren vi si oss i same stund (Matt 10:19-20) hva vi skal gjøre (selv om det ser ut som en steinhaug som Jakob så). Guds Hellige Ånd er virkelig og tilstede i våre liv. Han er den som skal få slippe til enda mere i våre liv dette året. Vi gleder oss til å se hva som skal skje.

Godt nytt år alle sammen. La oss bringe mer av Jesus til våre omgivelser.

One Comment On “Ord for Livets Vann”

  1. Sissel Føreland

    Takk 😊. Leste dette idag 24/10 ( på tampen av året)og det ga meg styrke til å gå videre med tillit til at Gud hører og at Jesus både ser meg/oss og har medlidenhet med meg/oss🙏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.