Mye å takke Gud for

Foruten det faktum at vi har mye å takke for som lever i Norge, så er det grunn til å takke for at man er frelst. Det låter muligens som en klisje, men jeg kan ikke annet enn å være takknemelig for disse to store sannheter i mitt liv.

TempelVåre goder
Jeg var akkurat i Asia og besøkte Nepal, India og Bhutan. Det er ingen tvil om at folk kan være lykkelige uten en mengde materielle goder, men det er godt å ha hus som er oppvarmet om vinteren, god mat som man kjøper i butikken og trygg jobb med stabil inntekt. Selv om ikke alle i Norge har dette så gjelder det likevel de fleste. Skulle man være i den situasjon at man ikke har jobb eller blir syk eller gammel så har vi ordninger for slikt. Reiser man i den tredje verden er slike ting overhode ikke tilstede. La oss takke Gud for de goder vi har i landet vårt og være kloke forvaltere av det vi har. Jeg tror vi skal svare for vår forvaltning av resurser en dag, la oss forvalte våre resurser slik at vi kan se frem til dagen med glede!

Vår frelse
BuddahMitt andre takkeemne var for å være frelst. Dette er ikke noen selvfølge i andre deler av verden. I Norge sliter man moralsk og intelektuellt med en Gud som holder oss ansvarlige for våre handlinger, selv om Han har gitt oss en nådeløsning i Jesus Kristus. Vi som ikke strekker til kan få nåde i Jesus til å ta steget ut av mørket og inn i Hans evige rike. Dette privilegium har man ikke i de områder jeg akkurat har besøkt. Dette av den enkle grunn at ingen har reist dit for å fortelle dem. Mitt privilegium er å fortelle om denne utrolige gode nyheten at Jesus løser syndens problem.

IMG_3905Sikker tro
Jeg så Budhister vandre 108 ganger rundt en pagode for å får tilgivelse og et bedre liv. Likevel var man ikke sikker. Når jeg leste i 1 Johannes brev i morges, var det fem ting vi som tror kan være sikre på i vår tro. 1 John 5:13-20 omtaler følgende fem områder: Vers 13 Vi vet at vi har evig liv. Vers 14 sier at vi vet at Han hører når vi ber. Vers 18 peker på at vi vet at vi har seier over synden og Satan. Vers 19 sier at vi er av Gud. Til slutt minner vers 20 om at Jesus kom.

Det at Jesus har kommet har bekreftet alle løfter fra det gamle testamente og oppfylt alle forpliktelser som han måtte imøtekomme. Det er som vi leser i Gal 4:4 at både tiden, menneskene og ordet (loven) måtte stemme før Jesus kunne fødes.
Alt dette stemte når Jesus ble født, Han kom og vi har fått liv ved Hans komme. Takk og lov!

God Jul og Godt Nytt År!

Pastor’n

 

Bildegalleri:

One Comment On “Mye å takke Gud for”

  1. Gode ord Erik. Jeg har lest mye i 2 Peters brev kap 1 i höst. Det er en god oppskrift på hvordan vi kan väre fruktbare og virksomme i vår kunnskap om Herren Jesus Kristus (v.8), og om å få rikelig inngang i Jesu Kristi Rike (v.11). Versene 3 til 7 har noen kraftfulle nökler. Godt Nytt År 2014! Dan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.