Hvor lettpåvirkelig er du?

Halleluja ropene runget gjennom Jerusalems gater, «velsignet være Kongen som kommer i Herrens navn». Jesus kommer til byen. Bare dager senere skulle hele folkeskaren vende seg mot den samme person og rope «korsfest». Det er en utrolig historie hvordan folkemengder går fra hyllest til forakt i løpet av bare noen dager og det mot en person de knapt visste hvem Han var. Når Jesus kom inn i byen ble sikkert mange revet med fordi man hadde en forventning til en Messias person som skulle befri Israel fra romerne. Men de fleste som så Jesus den dagen hadde ingen anelse om hvem Han var. Når antageligvis noen av de samme personene står bare dager senere og roper korsfest mot den samme person, og det med en fortsatt mangelfull forståelse av hvem denne personen var, må man virkelig undres over hvor lett påvirkelige noen er.

Hvor lettpåvirkelig er du?

Hvem og hva ligger til grunn for dine beslutninger og dine meninger?

Det kan være verdt å gå i seg selv noen ganger og tenke gjennom: hvorfor mener jeg det ene eller det andre? Hva begrunner jeg det med? Hvilke pålitelige kilder har jeg for mine meninger?

Hvem kan man stole på i dagens informasjons storm?

Det er lett å hive seg på i begeistring eller fylles med hat og forakt når «mengden» går den ene eller andre veien. Det viser seg ofte at «alle andre sier» ikke er en så stor gruppe i det hele tatt. Det er slett ikke slik at alle andre sier det, men bare noen få som du har lyttet til. Hva er det som får ditt øres oppmerksomhet?

Siden jeg er pastor så vil jo selvfølgelig mitt svar alltid være Gud og bibelen på slike spørsmål, men det er ikke fordi jeg på en måte er forutinntatt, men det er fordi jeg gjennom mer enn 40 år har vandret med Gud og lest bibelen hvert år og flere år har jeg lest den flere ganger. Dette gir meg et fundament til å vurdere det som skjer rundt meg og ikke bare bygge på mine egne følelser eller å høre på alle rundt meg. Prøv det du også, du vil overraskes over hvor relevant bibelen er også i dag.

Pastor’n

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.