Hvem elsker ikke sommeren?

For min del er alle sesonger flotte, men det er noe med sommeren. Koble litt av, kjenne solen på kroppen, lange dager med lyse kvelder osv.

Ferietid
For menigheter i Norge er sommeren forbundet med mange utfordringer. De frivillige i menigheten har stått på gjennom hele året, nå fortjener de en pause. Folket drar på hytta, stranda når været er fint eller til utlandet. Mange menigheter lukker derfor dørene i denne perioden. Menigheten Livets Vann velger ikke den løsningen. Riktignok driver vi ikke for full maskin, men vi har søndagsmøter som samler alle generasjoner i samme møte.

Komme sammen
Våre søndagsmøter har flere viktige funksjoner i løpet av sommeren. For det første er Gudstjeneste ikke en hobby, men en levemåte. Det å komme sammen om Guds Ord, Bønn, Fellsskap og Lovsang er en avgjørende del av det kristne livet. Mange kristne blir sløve og likegyldige i løpet av sommeren fordi man assoiserer fri med fri fra alt inklusive Gud. Man legger bort bibel og bønn og gudstjenester.

Rette blikket mot Ham
Det rare er at man også stiller seg undrende til at ikke Gud gjør noe nytt i blant oss. Vel det har med hvordan vi lever livet. Det vi putter inn får vi også ut. Det er i tråd med Kolosserbrevet 3:1-2, ”Hvis dere da altså ble oppreist med Kristus, så søk de ting som er der oppe, der Kristus sitter ved Guds høyre hånd. Ha sinnet rettet mot de ting som er der oppe, ikke mot de ting som er på jorden”.

Grillaften
En annen grunn til at vi har møter i sommer er fordi sommeren er den beste tiden å dele troen med andre. Resten av året holder vi oss innendørs og fyrer på peisen. Nå fortsetter fyringen, men på grillen og vi kan enkelt invitere venner og naboer over på en uformell grillaften. Da har vi mulighet til å dele liv med hverandre. For oss som lever med Jesus i hverdagen skulle det ikke være vanskelig å dele vår tro uten å være påtrengende. Hvis de viser interesse kan vi invitere dem til et søndagsmøte.

Alpha kurset
Møtene i sommer har derfor utgangspunkt i det kjente Alpha kurset hvor ”Livsviktige spørsmål” står i fokus. Dette er en praktisk innføring i den kristne tro og passer for alle. Det er samtaler om sentrale spørsmål i forhold til undervisningen og selvfølgelig litt kaffe. Med andre ord er alt meget godt tilrettelagt for å ta med nye mennesker til møtene i sommer.

Møtetider
Alle møter i sommer er som alltid på Bamble Videregående skole og begynner kl.19.00 fram til Skjærgårdssang 12. august. Fra 19. august begynner vi å veksle mellom formiddagsmøter med søndagsskole kl.11.00 og kveldsmøter kl.18.00.

Nyt sommeren, men ikke legg gudslivet på hylla, det er lurt.

Erik Jensen

One Comment On “Hvem elsker ikke sommeren?”

  1. I was one of the Americans that worked on your building in 1987 and would like to know how things are going with the original vision that your group of believers had when they took on the original building project. I would love to hear from you.

    Kelly Buechel

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.