Gud i detaljene

Juleevangeliet viser flere sider av Gud i detaljene. Lukas 2 innledes med ordene, ”Det skjedde i de dager”. Deretter følger en nøyaktig historisk beskrivelse av de myndighetspersoner som omkranser Jesu fødsel. Videre leser vi på flere steder hos Matteus at han sier, ”dette skjedde for at det skulle bli oppfylt som var talt av Herren ved profeten”.

For meg peker dette på bibelens pålitelighet bekreftet av to ulike dimensjoner. Den er historisk pålitelig da den utspiller seg i den historiske samtid som kan bekreftes av hvem som helst. Videre lever den i den profetiske dimensjon ved at Herren har talt i historien ved profetene og disse uttalelsene har gang på gang blitt oppfylt. Den er derfor pålitlig også profetisk. Det Gud har talt i historien kan vi med andre ord stole på.

Av og til ser vi Gud i detaljene også i våre liv. Jeg var akkurat på reise i India og Nepal. Jeg hadde en underlig opplevelse. Det hele begynte for ca 3 år siden da jeg talte i Bhutan. Vi var tre hoved talere, men tredje man fikk visum problemer og kom inn helt på slutten. Hans navn var Richard Howell og han er leder for Evangelical Fellowship of India samt Asia Evangelical Alliance. Dette arbeidet har fokus på unådde folkeslag på samme måte som arbeidet i AsiaLink hvor jeg også jobber. Vi holdt kontakten noen få ganger etter jeg var kommet hjem så ble det stille fra Richard. Jeg tenkte at han hadde mye å gjøre eller hadde skifet mail. Det ble ikke mer kontakt, men stadig ble jeg minnet om ham, men kunne ikke alltid huske hva han hette. Jeg forvekslet navnet hans med Rees Howels som var med i vekkelsen i Wales på tidlig 1900 tall.
På min reise kom jeg til Guwhati i Assam India og besøkte en bokhandel som hadde kristne bøker. Plutselig ser jeg en bok av Richard Howell, den kjøper jeg for huske navnet hans tenkte jeg. Så var det hjemreise flere dager senere, boken lå i bagasjen jeg sjekket inn på flyet. Vi kommer fra Katmandu og lander i New Delhi. Vi har 14 timers venting og drar til byen til et hotel vi har booket på forhånd. På veien kommer plutselig Richards ansikt for meg, men jeg husker ikke hva han heter igjen så i en by på 20 millioner er det bare å legge den tanken til side. Vi sjekker inn på YMCA og setter bagasjen på rommet. Vi går ned i spisealen noen minutter før vi skal ut å se på byen sammen med vår kontakt, John. I øyekroken registrerer jeg at mennesker kommer inn i spisesalen og setter seg bak oss. John ser på meg og sier, ”Erik, han der kjenner du” og peker bak meg. Jeg snur meg og der er Richard Howell. Hva er sannsynligheten for at dette skal skje på samme tur og at vi skal møtes på den måten i et øyeblikk? Selvfølgelig møter vi mennesker hver dag, men ikke på den måten jeg akkurat har beskrevet. Det skjer i hvert fall ikke med meg hver dag. Vi knyttet kontakt og ble enige om at vi skal se på hvordan vi kan samarbeide i India for å nå de unådde folkeslag.

De historiske detaljene, de profetiske detaljene og de personlige detaljene er ikke tilfeldig, men er noe av dette Gud bruker for å fortelle oss at Han er med i våre liv. Han formiddlet ikke bare en lære, men et nærvær av Hans himmelske presisjon og skaperkraft. Derfor kan vi se Gud i detaljene.

God julefeiring med Gud i detaljene.

Erik Jensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.