Når var sist gang du gjorde noe for første gang?

På min siste reise til Asia møtte jeg to mennesker som virkelig gjorde noe nytt. Begge var godt voksne menn i midten av 70 årene.

Forlot det trygge
Begge hadde det til felles at de var født i sør Korea og hadde emigrert til USA og bygget opp en komfortabel pensjon. For ti år siden da pensjonsalderen kom kunne de pensjonerte millionærerene sitte som onkel skrue og telle penger resten av livet. Så opplever de at Gud taler til dem. ”Gjør noe for de som ikke har noe”. For begge to gikk tankene til Nord Korea.
Den ene broderen har nå startet 11 bedrifter i landet som hjelper befolkningen på ulike måter, bla. gir han mat til 6 000 barn hver dag via en brødfabrikk og en soyamelk fabrikk.
Den andre broderen startet det første privat sponsede internasjonale universitet i landet med bare kristne lærere. Det ble innviet for et år siden. I mellomtiden bygget han et i Kina bare for å trene seg til det andre ble ferdig.

Ingenting er ubetydelig
Noen mennesker blir banebrytende for store oppdagelser eller oppfinnelser som blir til nytte for alle. Disse får rettmesig oppmerksomhet og ære for hva de har utrettet. De færreste av oss havner i den kategorien, men det betyr ikke at vi er uviktige. Bibelen taler om at vi er et legeme og at ”de delene av kroppen som synes å være svakest, nettopp de er nødvendige” (1Kor 12:22). Dette skrives for at vi alle skal forstå at vi har en viktig funksjon og ikke se ned på de små ting vi også må gjøre. For noen kan det du gjør for første gang virke lite og ubetydelig. Min oppfordring er at du gjør det likevel. Hvem vet hvilken effekt det lille du gjør i dag, vil ha på situasjoner i morgen. I visse kretser taler man idag om den såkalte ”sommerfugel effekten”. Hvis en sommerfugl slår med vingene i Sør Amerika vil det utvkle seg til en tornado et eller annet sted på kloden. Herom kan man sikkert strides til det regner på månen, men det kan ikke nektes for at livets store hendelser ofte er et resultat av mange små. Gjør derfor det lille du kan nå, så vil tiden vise hvilken konsekvens det får.
En av de viktigste avgjørelsene dine er hva du vil gjøre med Jesus? Det kan være ditt viktigste valg her og nå.

Erik Jensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.