En leders utfordring!

”Ingenting er umulig for Gud”. Engelens vitnesbyrd er ut fra hans erfaring med den Gud som han tjener. Engelen hadde vært vitne til Guds egenskaper fra før skapelsen. Han var vitne til en Gud som skapte ved sitt ord. Han hadde sett at hele vårt univers og vår klode var et resultat av at Gud i tidenes morgen talte og det skjedde, Han bød og det stod der (Sal 33:9). Engelen var vitne til at Gud skapte alt ut av ingenting, han så at mørke ble lys og han fulgte med da livet ble til. Dette taler om Guds utrolige skaperevne, Hans visdom og Hans muligheter. Han visste at ”ingenting er umulig for Gud”.

Som en leder er det akkurat dette gudommelige innspill jeg trenger. Ofte er det vi har å komme med på linje med ingenting eller mørke, men engelens erfaring er at det er akkurat nok til at Gud kan skape alt.

Som ledere står vi stadig i mer eller mindre umulige situasjoner. Da er det godt å vite at ”ingenting er umulig for Gud”. I vår travelhet er det fort å glemme å invitere Gud inn i våre umulige situasjoner og likeledes å glemme å gi Ham tid til å svare. Problemet her er vel ikke Gud, men vi som skal høre. Utfordringen vår er både om vi har tid til å høre, om vi våger tro det vi hører eller om vi liker det vi hører. Maria viser oss en vei som er klok å følge, ”la det skje meg etter ditt Ord”. Det betyr at man holder Guds ord som en absolutt løsning og ikke kompromisser på Sannheten i Hans Ord. Det umulige i våre liv er ofte som følge av ulike kompromisser på våre premisser. Konsekvensen av engelens ord til Maria var på ingen måte enkel. Utgangspunktet var umulig. Når Ordet var iferd med å oppfylles og graviditeten ble åpenbar, ville alles mening komme for dagen. Dette ville skapt en storm av rykter og spekulasjoner. Hva skal man holde seg til når alle har en mening?

Det er dette Ordet fra Gud som er et lys i mørke som vi gjør vel i å holde fast på, intil dagen gryr (2Pet 1:19). Det var dette Ordet Timoteus skulle bruke til å kjempe når utfordringene i tjenesten ble for store (1Tim 1:18). Det er dette Ordet som Maria kunne søke til midt i stormen.

Om vi ikke har Guds Ord, hva har vi da?

Vi har en Gud som ikke bare sier ”Ingenting er umulig”, men som ved sitt skaperverk har demonstrert at Han står for det Han sier. Sett beina på bakken, der har du vitnesbyrdet!

Erik Jensen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.