Ekornmoro!

Ekornet er et dagaktivt dyr som stadig er i bevegelse. Det sitter sjeldent stille når det er på jakt etter mat i trærne og viser en akrobatikk som er helt enestående.

 
Akrobat
Det balanserer på kvister både over og under. Henger i både bak og forbein. Hopper fra tre til tre flere meter uten problemer, og klatrer på tynne som tykke grener. Noe som gjør den til sirkusartist på høyt nivå. Det gjelder å få tak i maten og siden det er så aktivt trenger det mye mat i løpet av en dag. Frø i kongler, hasselnøtter og sopp er favoritter i kosten.

Besøker foringsplassen
På foringsplassen hjemme har jeg besøk av et ekorn som spiser solsikke. Jeg vet aldri når det kommer og hvor lenge det blir, men er jeg klar med kameraet blir det alltids noen bilder.

Poserer for meg
Denne dagen regnet det og nøtte ble skikkelig våt i pelsen. Han var ikke alene om det, for fotografen ble det samme. Av og til måtte ekornet riste av seg vannet og det ga mange fotomuligheter. Motoren på kameraet gikk på 8 bilder i sekundet og nøtte ble foreviget i de morsomste stillinger. Det var jo nesten som han poserte for meg med vilje.

 
Nært innpå
At en foringsplass gir mange muligheter for en ivrig naturfotograf er det ingen tvil om. Men det gir oss mennesker også en mulighet til å studere dem på nært hold.

(klikk på bildene)

Leif Rustand

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.