Gud og sykebiler

Unni Lindvig Johnsen

Unni Lindvig Johnsen

Jeg hørte en gammel historie og den ble som ny.

To venner satt i en bil på vei til det store motorkrysset i Nordre Ringsaker, eller kanskje det var et annet sted. Da så de plutselig mange blålys og en opphoping av biler. Det var sykebil og politibiler. Hva i all verden hadde hendt? Det var tydelig at mange var skadet i ulykken, siden det var så mye helsepersonell til stede.

Jeg vet hvem som har skylden for ulykken, sa Jonas. Vet du? sa David, som kjørte bilen. Ja, sa Jonas. Det er sykebilen! Nei, gi deg da! sa den andre. Jo, sa Jonas bestemt. Det er sykebilen. David så på Jonas: Hvorfor sier du det?

Jo, hver gang det er en ulykke, er det alltid en sykebil der! Det er klart den som har skylda!

Ja, det var en tullete forklaring. Alle vet at sykebilen kommer for å hjelpe.

Men slik tenker vi mange ganger når noen blir syke eller skadet: Det er Gud som har skylda! Han er jo bestandig til stede når det skjer en ulykke eller en forferdelig ting.
Kanskje best å tenke seg om før vi gir Gud skylda for tragiske omstendigheter?

Åssen kunne Han tillate det? Sannheten er at det ikke er Guds skyld. I Johannes evang. 10.10, står det: Tyven (djevelen) kommer barefor å myrde, stjele og ødelegge. Jeg (Jesus) er kommet for at dere kan ha liv og det i overflod.

Men det er riktig det er alltid sykebil og helsepersonell der – jeg mener Gud er alltid der, og ofte noen som tror på han. Men har de skylda?

Nei, ikke i følge det bibelverset vi nevnte. Men hos mange har det sneket seg inn en følelse at det er nok Guds vilje…. Men Han er vår Far, bedre enn noen far på jorda. Ville du som forelder gjøre noe sånt mot dine barn? La dem bli påkjørt, eller la dem få alle slags vonde sykdommer? Ingen vanlige foreldre ville gjøre noe sånt mot barna sine!

Og enda mindre vår himmelske far, som utvalte oss i ham, Jesus, (Utvegelsen er i Jesus, så det er om å gjøre å få fatt i Han) – før verdens grunnvoll ble lagt. Tenk på det: Han visste om oss før han skapte jorda! Kanskje vi var grunnen til at han skapte?

FOR SÅ HAR GUD ELSKET VERDEN AT HAN GA…….

Unni Lindvig Johnsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.